תאריך:
Date:
16 נובמבר, 2022 | כ"ב בחשוון תשפ"ג , 10:00 - 11:00מיקום:
Location:
בזוםבהובלת:
רונית ורדInstructed by:
רונית ורדפרטי איש קשר:
IntrprtIL@gmail.comעלות:
ללאCost:
ללאקישור להרשמה:לחצו כאן
Registration:click here
במסגרת המפגשים: המסרה דרך האוכל
מזון הוא בראש ובראשונה צורך ביולוגי; אבל מה שאנחנו אוכלים, בוחרים לאכול או משתוקקים לאכול מגדיר את זהותנו ומסמל השתייכות מגדרית, מעמדית, דתית, קהילתית ולאומית. אכילה, אחת הפעולות הראשונות שאנחנו עושים בבואנו לעולם, היא חוויה חושית רבת־עוצמה, המייצרת בבני האדם תחושות עזות.
בעידן הנוכחי הפך העיסוק במזון, בעולם ובישראל, לחלק מהזירה התרבותית. בהרצאה ניחשף לדרך שעשה האוכל בישראל, מטאבו לעיסוק אובססיבי; נשמע על צמיחתו של המטבח הישראלי; ועל הסיבות העושות את השדה הקולינרי אמצעי נוח ליצירת הזדהות בקרב קהלים מגוונים, ומקור השראה לבניית תוכן איכותי. כל אלה באמצעות דוגמאות מאירועים ומתערוכות, ובהם "שבוע האוכל הפולני", התערוכה "נימוסי שולחן", "אסיף: המרכז לתרבות קולינרית בישראל" והפרויקט "עיר, חיטה, לחם: אפייה בירושלים במאה ה־17".
מפגש זום עם רונית ורד, עיתונאית וחוקרת תרבות אוכל. בעלת המדור השבועי "פינת אוכל", המתפרסם מאז שנת 2007 במוסף הארץ. בשנים האחרונות עוסקת באוצרות קולינרית ובניית תוכניות אומנותיות־קולינריות לגופי תרבות. מלמדת את הקורס "קווים לדמותו של המטבח בארץ ישראל" במחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל.