תאריך:
Date:
30 נובמבר, 2022 | ו' בכסלו תשפ"ג , 10:00 - 13:00מיקום:
Location:
המוזיאון לתרבות הפלשתים, השייטים 16, אשדודבהובלת:
מירה לוי וחוה קלדרוןInstructed by:
מירה לוי וחוה קלדרוןבמסגרת המפגשים: המסרה דרך האוכל
סיכום המפגש במוזיאון לתרבות הפלישתים באשדוד נכתב על ידי דורית ווליניץ'.
בשיחה המקדימה לסיור בעת הצגת המשתתפים עלתה הטענה שהאוכל הפך מרכיב חשוב בעולם התיירות, יש הרבה מאוד סיורי אוכל, בכל המלצה לביקור בארץ או עיר מסויימים מוקדש פרק נכבד מה כדאי לאכול. עד כדי כך שלפעמים בסיורי אוכל מתמקדים רק באוכל וההקשר למקום ולסיפור הולך לאיבוד. כולם הביעו סקרנות לראות כיצד זה בא לידי ביטוי במוזיאון לתרבות הפלישתים.
מאחר ולרוב האנשים זה היה ביקור ראשון אי פעם במוזיאון הזה, הסיור היה סיור כללי במוזיאון להיכרות עם תרבות הפלישתים.
המוזיאון מחולק למעין "פרקים" שכל אחד מוקדש לנושא אחר מתרבות הפלישתים. בתצוגה המוקדשת לחיי היומיום שלהם מסביב למוצגים הקשורים לזה קבלנו הרחבה לגבי המאכלים הנפוצים באותה תקופה, כלי הבישול ושיטות הבישול.
את הסיור סיכמנו בארוחה פלישתית בחדר מיוחד המיועד לזה מעוטר בעיטורים אופייניים לתקופה וסגנון ישיבה מאותה תקופה. קבלנו סקירה על התפתחות הרעיון לקיים את האפשרות לסעודה פלישתית, הסבר על המנות המוגשות ואף התכבדנו בהם.
בסבב המשוב הגענו למסקנה שבסיור הזה האוכל לא "גנב" את ההצגה, אלא סיפק חוויה עם חוש נוסף, חוש הטעם שבדרך כלל לא ניתן לחוות אותו בביקור רגיל במוזיאון והוא אכן הוסיף לחוויה הפלישתית שלנו. (במקום בו אוכלים יש גם ארון תחפושות וניתן להתלבש בסגנון פלישתי).
המון תודות לטרייסי המדריכה, זיו רכזת החינוך ומירה מנהלת המוזיאון